terug naar PROJECTENprojecten.html




DAKOPBOUW, DEN HOORN

Het verzoek van de opdrachtgevers was meer ruimte in de woning en meer licht op de bovenste verdieping.

Karakteristiek aan deze wijk uit de negentiger jaren is de wisselende schuine lessenaarsdaken. Om en om gaan de daken een kant op.

Het ontwerp wil de bestaande bebouwing zoveel als mogelijk respecteren en doet dat door het dak te verlengen naar de achtergevel en een invulling van een licht, transparant materiaal te maken. Deze dakopbouw biedt een volledige kamer aan extra ruimte. Ook is er nog een dakkapel gedacht, om de ruimte in de woning onder de schuinen kap optimaal te benutten. Het dak van de dakkapel heeft een richting tegengesteld aan de richting van het bestaande dak. Het materiaal van de afwerking van de dakkapel is gedacht in zink, waardoor het een eigentijdse verschijningsvorm krijgt en zich als vanzelfsprekend voegt op het dak.

Status: bouwvoorbereiding gereed

Constructeur: Pensera, Amsterdam

Aannemer: n.t.b.

bestaande situatie

nieuwe situatie

voorlopig ontwerp

1
2verbouw-maastricht_3.htmldakopbouw-den_hoorn_2.htmlshapeimage_5_link_0